Soomaa

Somaa är en nationalpark i sydvästra Estland som framför allt utgörs av mossmark. Hit tog vi oss efter frukost med matsäck packad i ryggsäcken. Efter en tur till parkens informationscentrum så begav vi oss ut på en av rundorna på mossen. Här fanns till barnens förtjusning både blåbär och hjortron. Alla klarade femkilometersrundan med bravur.

DSCF7117

Soomaa.

Vi hade läst oss till att det skulle finnas en hel del storkar i Estland. Det kan vi nu intyga att det gör. Som mest har vi sett tio storkar på en och samma gång. De är inte särskilt svåra att få syn på när de antingen sitter uppflugna på olika typer av stolpar eller spatserar ute på öppna fält.

DSCF7151

Vila.

Solen stod fortfarande högt på himlen när vi gjorde ett återbesök i Pärnu. Vi hade en adress till ett café med gott rykte, och efter en stunds bilfärd parkerade vi ett kvarter därifrån. Pärnu påminner om Ystad. Det finns en gågata omgiven av ganska låga hus, och det ligger nära havet med tallar och sandstrand. Tjugo grader i luften och växlande molnighet är väl också ganska typiskt för en sydskånsk sommardag.

DSCF7188

Efter ett dopp i sjön.

Hemma i skogen så hade vi beställt en varm bastu. Vår lilla stuga har nämligen en bastu. Den vedeldas och tänds några timmar innan den ska användas. Efter kvällsmaten gled hela familjen in i värmen. Det växlades mellan kalla bad och ångig bastu ett par gånger innan vi fick nog och kröp till kojs.

© Andralin 2016