Riga

Solen sken in genom fönstren när vi vaknade i vår lägenhet. Vi bor några trappor upp och fönstren vetter ut mot gatan. Trafiken är ganska lugn, även om man känner att man är i en stad. Vi har två kilometer in till centrum.

DSCF7268

Riga centrum.

Nere i den stora korsningen vid saluhallen mindre än en minuts gångväg från vår port går det både spårvagn och buss in till stadens sevärdheter. Vi bev tipsade om appen ”Taxify” för att beställa taxi, men kollektivrtafik är ju ett mer spännande alternativ.

Det visade sig dock inte vara bästa alternativet för oss just idag. Spårvagnen missade vi med en hårsmån och bussen var proppfull. Taxify - en baltisk version av Uber - blev vår räddning.

DSCF7280

Frihetsmonumentet.

Lonely Planet har tips på rundvandringar. Vi lät oss inspireras av denna och fick se bland annat huset där julgranen uppfanns. Handarbete är lika populärt här som i Estland, och Malin tittade in i några av de mest ryktbara butikerna på området.

DSCF7292

Chokladmuséet.

Gamla staden omges av parker och kanaler. Här sprang barnen sig trötta innan det bar av till Art Nouveau-kvarteren och chokladmuséet. Det blev en rejäl dos choklad innan vi klev ut genom glasdörrarna i den intilliggande chokladbutiken och styrde kosan hemåt.


© Andralin 2016