Krakow

Vi hade bestämt oss för att se Krakow på den här resan, och då får vi ta oss till södra Polen. Det hade slutat regna när vi vaknade i Bialystok och det gick i ett huj att samla ihop packning, äta frukost och ta sig ner till stationen. Vid niotiden rullade tåget ut från stationen på väg mot Warszawa.

Det var klassiska kupéer som gällde och vi delade vår med ett yngre polskt par. Efter två timmar tillsammans var vi framme i Polens huvudstad. På den sista stationen innan centralstationen blev vi stående drygt en halvtimme dock, men vi hade ju inte bokat platser vidare till Krakow, så det kunde vi stå ut med.

DSCF7452

Warszawa-Krakow.

Warszawa fick vi inte se mycket av. Det blev lunch på stationen innan vi tog snabbtåget vidare söderut. Nu var det mer X2000-stuk på färdmedlet. Vi avverkade en bra del av Polens längd på drygt tre timmar.

DSCF7459

Fasadbild.

Ja, det var en rejäl resdag men nu är vi framme. Vi bor i de judiska kvarteren strax söder om centrum i en lägenhet. Vi vuxna gick en runda efter maten och slogs av att i den här delen av staden är det utelivet som är i centrum. Det finns massor av restauranger och barer, och det är mycket folk ute när mörkret faller.

© Andralin 2016