Så mycket att göra, så lite tid

Bled med omgivning har mycket att erbjuda för den aktivitetslystne. Naturen är vacker och listan på saker att göra är lika lång som platsen är vacker. Malin hade sett ut en ravin som man kunde ta sig till med lokalbuss på en kvart. Den yngsta i familjen gick ut i en liten strejk och meddelade att det inte skulle gås nästan två kilometer i någon ravin när man istället kunde ta en båt ut till ön med kyrkan istället.

DSCF1629

Kyrkan i Bled.

Det blev en tur till ön med en av båtarna som lägger till nedanför vårt värdshus. Det får plats tjugo personer i båtarna, och det är armstarka roddare som tar turisterna i skytteltrafik till och från ön som ligger ungefär en kilometer från fastlandet. Det finns i princip inga motordrivna båtar i sjön, så det är väldigt lugnt och stilla här. Om man själv vill ta sig runt vattenvägen så kan man hyra sup, roddbåt eller kajak - alla lika tysta.

DSCF1641

Trappan upp till kyrkan.

Kyrkan ligger uppe på en kulle på ön dit man kommer via en trappa med 99 steg. Om man får för sig att gifta sig här så är det tradition att brudgummen bär sin brud hela vägen upp. Allt är väl anpassat för besökare, men stället är inte så stort. Runt ön nere vid vattnet går en liten stig som inte är mycket mer än hundra meter lång.

DSCF1654

Badlycka.

När vi vandrat runt i knappt en timme så for vi tillbaka med samma båt och traskade in till samhället Bled. Det är tio minuters promenad från där vi bor och just idag börjar den årliga Bledfestivalen. Det var som en stadsfestival i allmänhet med en scen och ett antal matstånd. Vi stannade inte där så länge och gjorde därefter ett nytt försök att komma till Malins ravin. Även denna gång gick vi på pumpen - det blev bad och slappande vid sjön under eftermiddagen också. Det är inte alltid som det blir som man planerat.


© Andralin 2019