Berlin

Så var det dags att lämna Bled och ta sig till Berlin. Vi hade bokat taxi till stationen och matsäck av värdshuset dagen innan. Det är både skönt och en aning stressande att lämna över ansvaret till andra, men matsäcken var packad och taxin kom som den skulle. Allt flöt faktiskt på som det skulle under dagen. När vi mellanlandade i München var det massor av firande människor på stationen som om alla skulle iväg till någon fest. Vad som skulle firas redde vi aldrig ut.

DSCF1702

På väg.

Det var tre olika tågsträckor som skulle ta oss till Berlin. I München var bytestiden en timme, så vi hann ta en snabblunch på stationen. I Tyskland är det ofta restaurangvagn  och inte sällan servering vid borden. Man kan få varma rätter eller bara en fika och då och går tågpersonalen runt och tar upp beställningar i vagnarna.

DSCF1706

Biergarten.

Vi kom till Berlin vid sextiden. Tågen kommer in en våning under jord och lokaltågen kommer man till genom att ta rulltrappan upp tre våningar. Allt är mycket kompakt och nära. Våra interrailkort gäller även på S-Bahn så det var bara att hoppa på i riktning mot Alexanderplatz där vi bokat rum.

DSCF1709

Kvällspromenad.

Ett kvarter från hotellet ligger en biergarten där vi fixade kvällsmat. Det var rejäla portioner och vi fick energi nog att gå en runda kring tv-tornet innan vi kröp till kojs.

© Andralin 2019