Varma källor och vattenfall.

Dominica är en vulkanisk regnskogsö. Det sägs att landet har lika många floder som det är dagar på ett år, och det kan säkert vara sant, åtminstone om man är generös med vad man räknar som en flod. Berg i kombination med floder ger en hel del vattenfall. En del av dem ligger långt in i skogen dit man får vandra, men några kan man ta sig till ganska enkelt. Trafalgar falls är ett vattenfall som ligger nära där vi bor, så hit ska vi ta oss idag.

DSCF6238

Vulkanisk aktivitet.

Vägarna runtom på ön är fortfarande märkta av orkanen Erica som drog in över landet 2015. I samband med orkanen kom det extremt mycket regn under en kort tid, och då sköljdes ett antal broar bort, framför allt utmed kustvägarna. På många ställen har man satt upp provisoriska broar i väntan på att man ska hinna bygga nya permanenta.

DSCF6250

Trafalgar falls.

Upp till Trafalgar falls kom vi via en omväg. Den vanliga vägen var bortspolad, och man höll för fullt på att fixa till den. Efter att ha stannat till vid några varma källor så kom vi till det så vackert belägna fallet. Sixten tog sig ett dopp i en liten vattensamling strax nedanför innan vi traskade tillbaka till bilen.

DSCF6271

Varma bad.

Den vulkaniska aktiviteten ger uppgov till varma källor, och efter lunch så tog vi oss ett dopp i en av dem. Det var badkarsvarmt i bassängen där man samlat det svavelhaltiga vattnet. Här hängde vi en bra stund och varvade det varma med lite mer svalkande vatten från bäcken brevid. Omgivningarna var nästan kitschigt vackra med vattenfall och tropisk regnskog.


© Andralin 2016