Indian river

Många av scenerna i Pirates of the Caribbean-filmerna har spelats in på Dominica. Tia Dalmas hus i Död mans kista ligger i mangroveskogarna en liten bit uppför Indian river. Från utloppet vid Portsmouth kan man åka roddbåt till bland annat den mytiska inspelningsplatsen. Floden är så grund att man inte kan ta sig fram på annat sätt.

DSCF6292

Sixten och Astrid.

Det är en dryg timmes bilfärd från vår stuga till Portsmouth. Vägarna är krokiga och titt som tätt får man svänga av för att korsa en av floderna på en temporär bro en liten bit inåt land.

DSCF6295

Indian river.

Efter lunch hoppade vi ner i en eka som roddes av Spesh, en väldigt kunnig och informativ guide. Han pekade ut både det ena och det andra längs flodbankerna, växter, djur och spår efter orkanen Erika. Som så många andra ställen på ön så finns här lämningar från plantager, och floden var gränsen mellan två av dessa egendomar. Uppför en liten biflod var stämningen extra trolsk. Det är här som Captain Sparrow träffade häxan Tia Dalma.

FullSizeRender

Fort Charlotte.

Innan vi for tillbaka till Roseau passade vi på att besöka fort Charlotte strax utanför staden. Det byggdes på 1800-talet för att försvara Portsmouth, som på den tiden var öns huvudort. Man behövde aldrig gå i strid mot anfallare, men ett uppror mot kolonialmakten ägde rum här. Fortet har restaurerats under de senaste åren och är nu väldigt trevligt att strosa runt i. På det lilla torget mitt i angäggningen står ett pampigt mangoträd.

© Andralin 2016