Scuba

Det skulle bli dykning idag, men först skulle vi fixa det där med transporten vidare. Carriacou ligger i norra Grenada, och nästa stora ö norrut heter Union Island och ligger i landet St Vincent och Grenadinerna. Man kan ju tänka sig att det går bra med båtförbindelser mellan öarna, men så är inte fallet. De enda schemalagda turerna mellan länderna är postbåten som går två gånger i veckan, måndag och torsdag. Det är en ganska liten skuta med snickrade britsar utmed långsidorna. Lite som att åka bak i en Jeep. Kaptenen får man kontakt med via mail. Vi provade för någon dag sedan, men han har fortfarande inte svarat. 

Från Union island ska vi ta oss upp genom Grenadinerna till ön Bequia. Här skulle det gå färjor måndag morgon, men de har tydligen slutat gå. Tisdag var nästa bud, men då måste vi övernatta på Union island, och det tyckte vi var onödigt. Det går även att ta flyg från Union Island till St Vincent, men numret på hemsidan är taget ur bruk. Fortsättning följer…

DSCN1563

Strandcaféet.

Vi hade bokat dykning för Malin och Andreas via dykcentret Deefer Diving. Barnen hänger med gratis och snorklar när vi dyker. Dykcentret var trevligt och välorganiserat, och vi kom iväg från Hillsborough vid tvåsnåret. En kvart senare var vi ute vid en av de västliga småöarna utanför Carriacou. Dykplatsen kallades the Whirlpool, men det skulle inte vara strömt enligt vår divemaster. Barnen kastades i först, och när vi vuxna gick net så följde de efter en liten bit. Det var ett mysigt dyk på strax under en timme. Muränor, languster och en sköterskehaj var några av behållningarna. Dessutom såg vi en pytteliten fisk i en korall; Blennie ska arten tydligen heta. När vi kom upp tog barnen emot fenorna, de hade haft en bra snorklingstur och satt nu och väntade på oss tillsammans med André, kaptenen på den lilla båten. Alla var nöjda när vi for tillbaka mot hamnen och en utlovad fika på caféet nere vid stranden.

DSCN1551

Snorklingsbild.


© Andralin 2016