Carriacou

Grenadas andra ö i storlek heter Carriacou och ligger tre timmar norrut med färja. Vi hade bokat biljett dagen innan, så det var bara att knalla ner till hamnen efter frukost och hoppa på. Det var fina vyer som passerade när vi stävade ut från en av den karibiska övärdens finaste hamnar. Den ligger naturligt väldigt bra till på öns läsida med djupa bukter att söka skydd i för havens fartyg.

Öarna här i södra Karibien har en vindsida som vetter österut mot Atlanten och en läsida som vetter mot karibiska havet. Dessutom blåser passadvindarna från norr till söder, så vi har motvind när vi tuffar mot Carriacou. En bit utanför st George’s gjorde en grupp delfiner oss sällskap. Resan blev skumpig när vi kom norr om ön och utsattes för Atlantens krafter.

DSCF5847

På väg ner till lunch på stranden.

Fram kom vi som vi skulle i alla fall, och vi blev väl mottagna på hotellet som vi bokat. Här fanns fler svenskar och hotellet är svensktägt sedan många år tillbaka. Ett backpackerpar som blev kära i ön på nittiotalet och beslöt sig för att stanna.

Eftermiddagen spenderades på stranden en bit från hotellet. Djärvt nog så bokade vi in en dykutflykt imorgon, de vuxna dyker och barnen snorklar runt båten. Det kommer att gå finfint!

© Andralin 2016