New York

Ja, det skulle bli ett stopp i New York på den här resan. Norwegian flyger mellan Martinique och New York några gånger i veckan till förmånliga priser. Det var en av anledningarna till att reserutten blev som den blev.

New York står ganska långt upp på listan över städer som vi gärna besöker, och vi vuxna var här för drygt tio år sen. Trots sin storlek så är den hanterbar att ta sig runt i, både till fots och kollektivt. Det finns massor att se och göra här för alla åldrar.

DSCF6499

Lunch i New York.

Efter en tidig uppstigning med födelsedagssång för Astrid så var vi på flygplatsen och lämnade av hyrbilen. Frukosten bestod av baguetter som vi svängt ihop kvällen innan i vårt lilla pentry. Resan till USA tog lite mindre än fem timmar och barnen klarade det galant. När köpersonalen i immigrationen fick höra att Astrid fyllde år så fick vi gå i vip-kön. Ingen dålig present precis eftersom köerna var ganska långa.

Allt rullade på ganska smärtfritt, och efter att ha blivit lurade av en svarttaxi så var vi på Manhattan. Ja, det blev nog lite dyrare än det borde, men så blir det ibland när man reser på egen hand.

DSCF6517

Times Square.

Det regnade och var kallt när vi gick ut. Barnen hade på sig så mycket de kunde, och vi vuxna likaså. Buffar upp över öronen och kapuschongen uppdragen. Värre än regn och tre plusgrader kan det väl knappast bli.

DSCF6533

Trötta utforskare på hotellrummet.

Efter lunch på en diner så lunkade vi nedför Broadway till Empire State Building. Mannen i foajén rådde oss dock att komma tillbaka imorgon istället eftersom det var för molnigt för att se något. Men tunnelbana fick vi åka i alla fall och innan vi lade oss så såg vi ett avsnitt av På Spåret.


© Andralin 2016