Öns bästa strand

På ett antal ställen har vi läst att stranden i Anse Dufour ska vara en av de mest spännande. Här kan man om man har tur snorkla runt med sköldpaddor och titta på koraller. Det lockade oss.

När vi kommit halvvägs dit så öppnade himlen sig. Det regnade på äkta tropiskt manér och vindrutetorkarna gick varma. Sedan tidigare vet vi att det sällan är dagsregn, så vi misströstade inte. Efter en kort felkörning så hade vi havet framför oss nedanför en brant smal väg. Det stod ett gäng andra bilar parkerade här, men det var bara en kort promenad ner till det lilla fiskesamhället i viken.

DSCF6468

Byn vid Anse Dufour.

Stranden var ganska grovkornig, och längs vikens sidor var det stenigt och klippigt. Någonstans har vi läst att Martinique har 22 olika sorters sand på sina stränder. För en naturvetare så ger det nog faktiskt fler frågor än svar. Vi åt lunch på en av serveringarna innan vi drog på oss snorklingsgrejorna.

DSCF6486

Anse Dofour.

Det var en mysig snorklingsplats. Rakt ut från stranden var det sandbotten med lite grön växtlighet. Hit kommer havssköldpaddorna för att äta. Längs sidorna var det stenbotten med koraller, sjöborrar och fisk. Sixten och Astrid var i vattnet i ett par timmar sammanlagt. Båda kan vara på djupt vatten under obegränsad tid när de har mask och fenor. Sixten dyker utan problem ner till 6-7 meter för att fotografera och Astrid hänger efter så gott hon kan.

DSCN1699

Fridykartjejen.

Vi såg en hel del kul, men inga sköldpaddor idag. Lite vemodiga for vi hem igen med insikten att det inte kommer att bli fler tropiska bad på ett bra tag. Nu ska det packas för kallare breddgrader.

© Andralin 2016