Champagne reef

Ett av måstena på Dominica är tydligen Champagne reef. Strax utanför land bubblar det från havsbotten på grund av vulkanisk aktivitet. Vattnet är varmare och fisklivet lite extra livligt. Hit skulle vi idag.

Först drog vi in till Roseau för att fixa båtbiljetter till Martinique. Tydligen så finns det ett svenskt konsulat i samma byggnad, men det var bara skylten som var på plats idag. Efter lite knappande och skrivande så lämnade vi stället med resehandlingar till vår resas sista karibiska ö.

Det är fullt tryck i staden idag och svårt att komma fram. Man har stängt av i hamnen eftersom det ligger ett kryssningsfartyg för ankar strax utanför. Många av kryssningsresenärerna skjutsas vidare till öns sevärdheter i minibussar, medan andra strosar runt i stan. Staden i sig vinner inga skönhetspriser. Här varvas stora betongbyggnader med skraltiga skjul. Den är minst sagt brokig, men trots allt ganska charmigt i allt kaos.

DSCN1610

Champagne reef.

På eftermiddagen kom vi ner till dykcentret vid Champagne reef. Vi vuxna fick hyra fenor, annars hade vi det mesta vi behövde. Det tas inträde för att komma ut till stranden. Gångvägen ner till platsen där man går i är väl underhållen, och vi var snart i vattnet.

DSCN1632

Sixten.

Det var varmt i vattnet av de vulkaniska aktiviteterna, och bubblorna påminde faktiskt om bubblande champagne. Här fanns en hel del fisk och korallerna var väldigt fina. Vi snorklade runt i drygt en timme innan vi fått nog. När vi skulle lämna tillbaka fenorna höll dykcentret på att stänga, det verkar som om det är kryssningsfartygens hamntider som styr aktiviteternas öppettider. Det stora flytande hotellet hade precis lämnat land när vi körde hemåt från ännu en lyckad utflykt.

© Andralin 2016