Grenada

Nu var det dags för den tredje flygresedagen i rad. Det gick nämligen inte att få ihop förflyttningen från Kuba till Grenada på något annat sätt. Hotellet vi bodde på i Port of Spain var litet och trevligt. Vi hade tillgång till köket, så det var lite i stil med ett finare vandrarhem. Frukosten serverades av en kubansk tjej som hellre pratade spanska än den oficiella engelskan. 

När vi skulle checka in på flygplatsen fick vi reda på att våra biljetter blivit avbokade - igår. Det knappades en hel del på tangentborden, men de kunde inte hitta några giltiga biljetter. Saker och ting strular ibland, så vi blev inte alltför uppjagade. Barnen satte sig ner och tog fram sina iPads medan vi ringde till Ticket, som vi hade bokat biljetterna genom. De var inte av samma uppfattning som incheckningspersonalen, men kunde efter ett tag också konstatera att biljetterna blivit strukna. Ingen ville ta på sig skulden, så vi fick vackert köpa nya, dyra flygbiljetter. Vi fick intyg på vad som hänt och knallade vidare till säkerhetskontrollen - det här får vi reda ut en annan dag.

DSCF5810

Utsikt över St George's

Flyget tog mindre än en timme och vi landade på en lite mindre ö i Karibien, Grenada. Här får man en lite mer vardaglig bild av det Karibien som man annars förknippar med vita stränder och kryssningsfartyg. Det är väldigt kuperat här med gröna sluttningar och hus som klättrar längs branterna. Vi bor några nätter i huvudstaden St George’s med utsikt över hamnen.

DSCF5814

Solnedgång.

På kvällen lagade vi egen mat för första gången på flera veckor och åt själva runt matbordet i vår lägenhet. Vi hann även med en promenad upp till det gamla fortet för att titta på solnedgången över Karibiska sjön.

© Andralin 2016