Till havs

På vår sista heldag på Bequia tänkte vi ta oss ut på havet lite. Havskajak skulle bli färdmedlet. Vi har varit inne på ett dykcenter här på ön, och de hade förvisso ett liknande upplägg med snorkling och dykning som på Carriacou. Men vi valde att spara lite på slantarna och satsade på egendrivna farkoster. 

DSCN1571

Kajak i Karibien.

Här på den karibiska sidan av ön så är det väldigt turisttillvänt. Det går en smal strandpromenad längs havet med mindre hotell och restauranger. Man kan köpa souvenirer från små stånd och bodar. Taxichaufförerna är ständigt beredda att ta dig dit du vill. Gissningsvis väljer många som vi att hyra ett litet hus, men Bequia är ju som sagt även en pärla för de som seglar. De som söker avskildhet söker sig upp bland kullarna.

Ett av hotellen nere vid stranden har kajaker till uthyrning. Vi satsade på en dubbelkajak och turades om att paddla. Det var mysigt att se stränderna från sjöhållet och att kryssa runt bland segelbåtarna. Här ligger en hel del europeiska båtar från exempelvis Sverige, Frankrike, Holland och Finland.

DSCF6040

Rostade jordnötter till kvällens film.

På kvällen lagade vi soppa i vårt lilla kök. Imorgon bär det vidare till Dominica.

© Andralin 2016