Rundvandring

Det blev frukost på balkongen. Man får i princip samma sak på alla casa; kaffe, juice, bröd, frukt och omelett. Ibland ingår det i hyran men inte alltid. Barnen är inte så stora i maten till frukost, men vi vuxna ser till att bottna ordentligt inför dagen.

Vi har varit lite krassliga det senaste dygnet. Barnen är lite oroliga i magen och Andreas har feber och huvudvärk. Ingenting som vi inte kan tackla, dock.

DSCF5629

Marknad.

Idag ville vi se staden och kanske åka och bada. Man kan se havet från vårt tak, men det är över en mil till den närmaste badbara stranden. Lonely Planet har en föreslagen rundvandring i staden som vi gick på förmiddagen. Den går en liten bit utanför de vanliga turiststråken vilket var en bonus. Via en marknad som försåg Astrid med hårpinnar slog vi in på rundan.

Här reds det runt med hästar på gatorna, och utanför flera hus stod det kusar parkerade. Gatorna var ojämna, men det hindrade inte de stora amerikanarna från att ta sig in här. Generellt är det inte särskilt mycket trafik i städerna och förmodligen äger de flesta familjerna inte någon bil. Cirka var fjärde bil är en amerikansk bil från 50-talet. Annars är det ryska bilar från slutet av 1900-talet eller lite modernare kinesiska som rullar på vägarna.

DSCF5645

Rundvandring i Trinidad.

Eftersom vi kör på lite lägre effekt idag så skippade vi stranden. Vila på casat blev ordinerat. Istället för det stora blå så drogs kortleken fram och vi testade lite nya spel som Malin laddat hem regler för. Det är en riktigt varm dag, så lite dricka och sällskapsspel visade sig vara en bra kombo. Värmen kommer från inlandet med de nordliga vindarna och det är några grader varmare här i söder, gissningsvis uppåt 35 grader på eftermiddagen.

När mörkret började falla gick vi ner på staden igen för att äta. Det är en väldigt fotogenique stad med härliga färger och former. Kubas invånare gör det också lätt att hitta motiv. Man kommer motiven väldigt nära, och om det inte vore för bristande tålamod hos våra barn så kunde man strosa runt och fylla minneskortet på mindre än en dag.

© Andralin 2016