Roseau

Vi har hamnat i ett väldigt naturskönt ställe. Värdparet Fae och Athie har haft detta boende i tjugo år och hyr ut stugor här på bergets västsida med svårslagen utsikt och bländande natthimmel. Utanför verandan surrar kolibrierna runt från blomma till blomma och vid den lilla stigen upp till stugan kalasar några finkar på stjärnfrukterna som hänger mogna på grenarna.

Vi har hyrt bil för att komma runt. Det är ju altid lite annorlunda att köra bil i andra länder. Här på Dominica kör man dessutom på vänster sida, vilket krånglar till det en del i huvudet på den som är van vid högertrafik. Vi får väl ge det ett försök, annars är det bara att ställa bilen.

DSCF6101

Samtidigt på ett hak i Roseau.

Ner till Roseau kom vi i alla fall. Det var veckohandling och lunch som stod på schemat, och efter att falkiskt ha hittat en riktig parkeringsplats så sökte vi upp ett lunchhak. Vi hade utsikt över hamnen där kryssningsfartygen lägger till när vi käkade vår chicken jerk. Jerk är en västindisk kryddning som man kan få med lite olika sorters kött med en ganska stark och lite rökig smak.

Veckohandlingen gjorde vi på en supermarket i downtown Roseau. Det verkar inte vara det vanligaste sättet att fylla sin kyl, många går nog fortfarande till slaktaren, bagaren och marknaden för att plocka ihop vad de behöver för att föda sin familj. Hur som helst så fick vi ihop till några måltider och tog bilen tillbaka till stugan.

DSCF6114

Sixten fyller elva.

Här mötte Arthie upp med lite kakor till sixtens födelsedag. Vi mumsade cupcakes på verandan och sjöng en snutt för familjens nyblivna elvaåring. Till kvällsmat blev det pannkakor, på Emmas recept. 

© Andralin 2016