Det är inte målet som gör resan...

Så var det dags att fyra av trestegsraketen till Bequia. Eftersom vi ska in i ett annat land så måste vi först stämpla ut hos immigrationen och gå igenom tullen. Vi tänkte oss att det skulle räcka med en timme, men ack så fel vi hadde. Det första vi fick veta var att vi var tvungna att hosta upp en kapten, i kött och blod. Vi hade namn på honom och hans båt, men det räckte inte. Vi ringde honom, och han fick pallra sig in till stan. Han heter Forrest och är i 25-årsåldern. Att köra turister mellan öarna verkar vara en mindre del av hans repertoar.

DSCF5951

Pappersarbete.

Nu skulle det fyllas i en massa papper om hans båt, betalas någon form av expeditionsavgift, stämplas och donas i passen. Efter en sväng till tullen ute på piren så stack vi via hotellet norrut till Windward där Forrests speedboat ligger förtöjd. Den är inte stor, 4-5 meter lång med utombordare. Spännande.

DSCF5945

Forrest i båten.

Färden över gick väldigt bra. Forrest hade varit på sjön förut och vi kände att vi var i trygga händer. Det tog en kvart att ta sig från Carriocou till Union Island. Här skulle proceduren upprepas med tull och immigration. Immigrationen hann dock stänga för lunch innan vi hann igenom. En lunch senare vinkade vi av vår kapten, glada över att kommit en bit på vägen till den lovprisade ön Bequia.

DSCF5952

Huvudgatan i Clifton.

Flyget skulle inte gå förrän klockan fem. Det är gott att ha lite marginaler dagar som denna. Clifton på Union Island betar man av ganska fort, och vi hamnade strax på Yummy Stuff Bakery med WiFi och gott kaffe. En kort promenad österut ligger öns flygplats. Här landar bara mindre flygplan och huvudbyggnaden är inte större än en medelstor lada. Flyget skulle gå vid fem enligt mailet vi fått från flygbolaget. Halv sex tidigast enligt personalen på flygplatsen. Klockan sex lyfte vi.

DSCF5970

SVG-Air.

Det var hårda britsar och öppet fram till piloterna på det lilla planet. Efter en mellanlandning på Canouan var vi strax framme på St Vincent och staden Kingstown. Sista färjan till Bequia hade vi missat med en timme så det blev övernattning på ett hotell nere i hamnen. Första färjan till Bequia går klockan åtta imorgon.

© Andralin 2016