Curaçao

Vi var uppe med tuppen idag för att komma i tid till flyget. Saker och ting kan ta sin lilla tid i det här landet, så vi tog vår värdinnas råd och kom till flygplatsen i god tid. Eftersom vi inte gjort av med alla de kubanska sedlarna så ställde vi oss i kön till växlingskontoret. Barnen lekte någon sorts lek med bagaget och minutrarna rullade på. Väl framme vid luckan visade det sig att man bara kunde växla från utländsk valuta till lokal valuta i den här kön - på andra våningen kan man växla på andra hållet. Såklart. På andra våningen var kön inte så lång, så ärendet blev utfört på några minuter. 

DSCF5772

Frukost på casat.

Incheckningen var smärtfri sånär som på att planet blivit försenat några timmar. Vi fick lunchkuponger som plåster på såren och hängde en stund i incheckningshallen innan vi gick igenom säkerhetskontrollen och emigrationen. I avgångshallen var det inget större drag. Några tulltjänstemän gick runt med sina knarkhundar och en höjdpunkt var när en av dem fick för sig att kissa på någons handbagage.

DSCF5778

Gissa vilket flyg som vi ska med.

Vårt plan blev framflyttat några gånger, och vi vuxna började fundera på en reservplan. Vid femsnåret så sprang barnen på några gamla bekanta. Pelle och hans resesällskap som vi träffade på stranden utanför Trinidad satt vid gate 15. Barnen fick lite ny energi och tiden rullade på lite lättare.

DSCF5781

Äntligen på väg.

Inte förrän vid åttatiden på kvällen lyfte planet. Vi var färre än tjugo passagerare som kunde tänka sig att åka från Havanna till Curaçao denna dag, men planet har nästan 100 platser.

© Andralin 2016