Strandhäng

Vi fick en stående frukostinbjudan av våra vänner vilket vi inte var sena att utnyttja. Dimitris svänger förbi bageriet på morgonen och plockar upp bougatsa med antingen fetaost eller vaniljkräm. Det är varmt och sött, precis som det ska vara till en grekisk frukost. Till yoghurten har man honung.

DSCF1417

Monica och Malin.

Sixten har suktat efter havets läckerheter sedan vi kom till Medelhavet. Man ska passa på när man är nära havet är hans motto. Efter en förmiddag på stranden blev det med svenska mått mätt en sen lunch på en trevlig fiskrestaurang. Mattiderna är ett par timmar senare än hemma, så när svensken tar sin eftermiddagsfika så står lunchen på bordet i Grekland. Dimitris bestälde in ett gäng rätter som vi alla delade på. Bläckfisk, sardiner, musslor och annat gott. Sixten fick sina matlustar stillade.

DSCF1421

Bad med Halkidikis berg i bakgrunden.

På eftermiddagen badades det likaså. Det är varmt och behagligt i vattnet. Finsmakaren tycker inte att vattnet är lika fint här som på Halkidiki, men vi svenskar tycker att det minst sagt är gott nog här i Paralia Ofriniou.

DSCF1424

Astrid och Nike på stranden.

Till lunch äter man i Grekland det stora målet mat och på kvällen kompletterar man med lite mindre rätter. Vi kom hem vid midnatt efter att smakat grekisk plockmat på en av de äldre restaurangerna i byn. Barnen hade roat sig i en spelhall i närheten och somnade fort.

DSCF1430

Spelhallen.


© Andralin 2019