Gamla Nikiti

Igår kväll drog molnen ihop sig efter en varm och solig dag. På avstånd blixtrade det på himlen. Att det var väderomslag var inte att ta miste på. Vid tiotiden kom regnet med besked och en rejäl storm drog in över oss. Lamporna blinkade till och efter en stund så gick strömmen helt. Det var levande ljus eller ficklampor som lyste upp mörkret i husen runt omkring.

På morgonen hade vädret lugnat sig. Det var strax över tjugo grader ute och Astrid rotade fram sin fleece till frukosten. Nere vid stranden såg man att det hade runnit en hel del vatten över grusvägarna, men restaurangerna verkade ha förberett sig väl. Några träd hade fått grenar brutna men husen verkade inte ha fått några skador.

DSCF1386

Små branta gator i gamla Nikiti.

Efter frukosten passade vi på att besöka det gamla Nikiti som ligger en liten bit inåt land. Området vi bor i verkar bestå mest av semesterboende, men uppe på kullarna på andra sidan den stora vägen ligger kyrkan och lite större hus. Det är inte riktigt samma kommers här som i sommarbyn. På ett litet torg försökte vi få tag i lunch, men köket hade inte öppet riktigt än. Vi hann med att komma upp till kyrkan som ligger överst i byn innan vi på vägen ner mot havet hittade en taverna som hade öppet.

På kvällen packade vi ihop våra prylar för att dra vidare för att hälsa på familjen Emmanouilidou i en liten ort längre norrut.

© Andralin 2019