Ut på äventyr

Astrids dagiskompisar lekte på lekplatsen utanför oss när det var dags att ge oss iväg. Hon fick krama fröknarna farväl innan vi tog bussen in till Triangeln med var sin ryggsäck på ryggen.

Kvällen innan hade vi haft den senvanliga förhandlingen om vad som skulle packas med på resan, och några t-shirts, småleksaker och apoteksgrejer plockades ur för att väskorna skulle gå att stänga. På nästa resa får Astrid börja bära en del av sina grejor. Denna gången tar hon hand om en tom ryggsäck.

Första etappen av resan kommer att ta oss till Lyon i södra Frankrike via Danmark, Tyskland och Schweiz. Tyskland kommer vi inte se mycket av eftersom vi snarkar oss igenom etappen Hamburg-Zürich i egna sängar.

Vi kom över till Köpenhamn som vi skulle och hoppade på tåget till Hamburg 13:37 på spår sju. Efter en stunds resande började man känna igen sin barndoms semesterresor till Danmark med regn på rutorna. Vi susade förbi Roskilde, Naestved och Vordingborg innan vi kom till färjeläget i Rödby. 

DSCF3534

Hamburgs huvudbangård.

I Hamburg tog vi en kvällsmacka och spelade lite Magic the Gathering på stationens food court. Nattåget rullade in på spår fjorton vid halv nio-snåret och efter det obligatoriska hitta plats-kaoset så mutade vi in vår sovkupé. En timme senare kröp vi till kojs och somnade.

DSCF3532

Magic the Gathering-spel





© Andralin 2016