Schweiz

Vi vaknade när tåget var på väg över gränsen mellan Tyskland och Schweiz. Bullarna och yoghurten som vi köpt i Hamburg fick bli vår frukost när vi hade städat undan sängarna, och tågets lilla kiosk bidrog med varsin kopp kaffe till de vuxna.

Strax efter åtta på morgonen rullade tåget in i Zürich. Vi gick inom resecentrat och bokade biljetter vidare till Genève samt till jourbutiken och bunkrade upp lite färdkost till tåget. Stoppet i Zürich skulle bara vara cirka en timme långt, och från Zürich till Lyon tar det drygt fyra timmar, där Genève ligger drygt halvvägs.

DSCF3601

Här skrivs biljetter med utsikt över Schweiz.

Tåget till Genève var nästan fullt, så det var tur att vi hade bokat platser på förhand. Vagnen vi åkte i var en dubbeldäckare, och vi satt bekvämt runt ett bord en trappa upp. Barnen började bli trötta efter så långt resande, men lite lekar, böcker och iPads togs till för att hålla humöret uppe. Landskapet var växlande men inte lika bergigt som i södra Schweiz.

Vi hade ett tre timmars stopp i Genève för att kunna sträcka på benen och att äta lunch. Vi hann med vad vi hade tänkt oss, och vi lät oss väl smaka av glass nere i stan.

DSCF3656

Utsikt över Geneve-sjön.

På tåget till Lyon insåg vi att en av semifinalerna i fotbolls-EM skulle spelas på vårt resmål samma dag som vi skulle komma dit. Vi beredde oss på att trängas med walesare och portugiser, men det skulle visa sig vara överkomligt.

Det var mycket folk på stationen i Lyon. I vänthallarna patrullerade militärer med automatvapen och lite varstans drog klungor med walesiska supportrar i röda tröjor fram. Vi hittade efter en stunds letande tunnelbanan till vårt hotell, och efter att vi köpt biljetter så tog vi trapporna ner till spåren. Ett par stationer och ett byte senare så var vi framme på vårt hotell. På torget utanför så hade man smällt upp en ”Fan Zone” för alla fotbollsintresserade. Som tur var så hade vi inte ett rum utmed torget.

DSCF3689

Promenadstråk längs la Saône.

Vi tvättade av oss resedammet och gav oss ut på stan för att äta. Restaurangen som vi fått rekommenderad låg i stadens gamla delar på ett mysigt torg utan biltrafik. Barnen åt med god aptit, och vi spatserade nöjda hem längs floden och somnade på några sekunder.



© Andralin 2016