Åter i Lissabon

Det blev ju lite knas med planeringen. Eftersom vi inte ska ta nattåget i natt så har vi fått skaffa nytt boende. Det blev en lägenhet precis invid Gare do Oriente med utsikt över floden. Vi kom hit på eftermiddagen med tåget från Coimbra.

Ett littet ess i rockärmen från de vuxnas sida var att det ligger ett akvarium några hundra meter från stationen. Efter en sen lunch gick vi dit. Det var väldigt fint med uppbygds miljöer från både nordliga och sydliga breddgrader. Mitt i akvariebyggnaden fanns ett stort akvarium med hajar, rockor, mantor, barracudor med mera. Det var en väl avvägd runda som man förväntades gå, och alla var både glada och nöjda när vi drog oss mot utgången.

DSCF4423

Akvariet i Lissabon.

Vid världsutställningen 1998 i Lissabon så byggde man bland annat en linbana som går längs floden en bra bit upp i luften. Man kan kliva på den på strandpromenaden utanför akvariet, vilket vi efter en kort överläggning gjorde. Upp och iväg for vi ut över strandpromenaden. Resan var över på några minuter och vi klev ut en och en halv kilometer längre bort. Nu behövde barnen röra på sig och föreslog att vi vuxna skulle jaga dem - det var vi dock inte så sugna på i värmen.

DSCF4452

Utsikt från linbanan.

En tävling blev lösningen. Barnen sprang tillbaka till den första linbanestationen och vi vuxna tog linbanan. Vi kom fram nästan samtidigt, men barnen var först. Välrastade och trötta ledde vi dem hem till lägenheten och stoppade dem i säng. Imorgon flyger vi till Paris.

DSCF4462

Barnen ligger steget före.

© Andralin 2016