Sista dagen i Viñales

Vi hade lite grann gjort vad vi tänkt göra här i Viñales. Hästridning stod också på önskelistan, men det avskrev vi faktiskt första dagen eftersom det inte känns helt enkelt att genomföra med barnen.

Vi hade hört om några förhistoriska målningar som skulle kunna vara intressanta nog för ett besök. Cary föreslog några andra grottor, och vi lade själva till ett besök på ett hotell som har pool och ligger strax utanför staden. Efter frukosten bar det av, och idag fick vi åka amerikanare igen.

Första stoppet var grottorna Cueva del Indio. Här var det lite mer tillrättalagt än vid grottorna som vi besökte igår. Det satt till och med en gitarrspelande trubadur vid ingången. Det var inga höjdskillnader inne i grottan, och allt var upplyst. Inga pannlampor och hjälmar alltså.

DSCF5223

Cueva del indigo.

Turen avslutades med en underjordisk båttur ut i dagsljuset. Här vallades vi igenom lite souveniraffärer och serveringar innan vi var tillbaka vid ingången.

DSCF5246

Förhistoriska målningar.

Via en trevlig vägkrog med förfriskningar så tog vi oss vidare till de förhistoriska målningar. Man tänker ju osökt på grottmålningar med jaktscener. Här var det i stället bilder på bland annat dinosaurier och havsdjur. De förhistoriska målningarna var tydligen inte förhistoriska, utan det var motiven i sig som var gamla. I området hade man hittat fosiler från förhistorisk tid, och det ville man uppmärksamma med en gigantisk klippmålning av Fidel Castros polare. Varför inte.

DSCF5250

Utsikt från hotellet.

Eftermiddagen spenderade vi vid poolen. Hotellet var väldigt lugnt och vi fick känslan att de flesta rummen var obelagda. Vi var ensamma om att äta lunch i matsalen som säkert skulle kunna ta emot 200 gäster.

Barnen var mjuka i kroppen när vi gick ner till byn igen för att samla ihop våra prylar. Imorgon bär det av till las Terazzas.

© Andralin 2016