Hoi An

Så var vi framme vid vårt andra stopp i Vietnam. Natten på tåget var skumpig men bra. De flesta i familjen fick nog sina sovtimmar, och vi vaknade till ett bergigt kustlandskap. Sista biten fram till Danang var slingrig och långsam, men fram kom vi på utsatt tid. Vi kom i slang med ett par amerikaner när vi steg av, och de erbjöd oss att åka med dem i deras bokade bil vidare till Hoi An där vårt hotell ligger. Vi antog naturligtvis deras erbjudande. Kvinnan visade sig vara lärare i Kina och mannen konstnär. Vi hade en trevlig pratstund under den halvtimmeslånga resan till Hoi An.

DSCF6135

Vi blev väl mottagna på hotellet. Astrid och Sixten tog sig ett dopp i poolen, som visade sig vara ganska sval. Vädret är ganska likt det i Hanoi - runt tjugo grader på eftermiddagen. Det är tydligen regnperiod just nu med molnig himmel.

Hoi An är en gammal handelsstad med tusenåriga anor. Stadskärnan består av tvåvåningshus av äldre stuk, och det är inte så mycket som sticker upp i stadsbilden.

DSCF6157

Vi tog oss en sen lunch med ganska trötta och hungriga barn, varefter vi drog runt i de gamla handelskvarteren. Det var mysigt och lugnt, stor kontrast till kaoset i Hanoi.

Framåt eftermiddagen började det småregna och vi gick tillbaks till hotellet. Barnen tog lite skärmtid och vi vuxna planerade aktivitetsupplägget för de kommande dagarna.

DSCF6165

Kvällen avslutades med mat på en närliggande restaurang, störtregn samt kortskriveri.


© Gemensam 2014