Regnig långsam dag

Det regnade när vi lade oss, och det regnade när vi vaknade. Vi höll på att missa frukosten eftersom vi inte masade oss upp förrän strax efter nio. Barnen stod med näsorna mot fönstren och ville inte riktigt lämna hotellet. 

Dagens ärenden var att köpa frimärken på posten, kolla upp stadens skräddare och boka biljetter vidare till Ho Chi Minh-staden (Saigon). Eftersom vi segat ytterligare en stund på rummet så var det dags för lunch. Sixten önskade indisk mat, och Malin hade sett ut en restaurang som skulle kunna uppfylla den önskan.

Stället vi gick till hade väldigt god mat och dryck. Astrid och Sixten beställde lassi som de drack upp, och faten var renskrapade när vi gick därifrån.

Posten nästa. Här var det ett ganska lugnt tempo. Breven frankerades med en maskin bakom disk och ärendet var uträttat på några minuter.

Sen var det dags att kolla skräddarna. Vi behövde bara komma inom en för att förstå att det inte riktigt var för oss. Det var förmodligen utmärkt skrädderi och kvalité, men vi var nog inte tillräckligt intresserade av sidenkläder just den dagen. Det fick bli en kopp kaffe på ett av ställena vid floden istället. Eftersom de har WiFi, så passade vi på att video-chatta lite med Riccis.

DSCN0053

Innan vi stack tillbaks till hotellet kollade vi upp transport vidare till Saigon. Tyvärr var nattåget fullbokat, så det får nog bli flyg istället. Tjugo timmar på buss funkar inte med våra barn.

DSCN0062

Malin och Sixten tog en extra tur för att titta på den japanska täckta bron som är ett av stadens landmärken. På floden gled små båtar fram i maklig takt, med ett och annat brudpar. Hoi An verkar vara ett vanligt resmål för nygifta.

På kvällen körde Sixten ett pass i poolen för att spralla ur kroppen.

© Gemensam 2014