Ha Long Bay

Idag var det dags att göra en utflykt till ett av Vietnams ”måsten”, nämligen Ha Long Bay. Vi vuxna har varit lite skeptiska till de sju timmars bussresa som det skulle innebära under en dag, men beslöt oss ändå för att ge det ett försök.

DSCF6013

Det var sval morgon när vi hoppade på minibussen utanför vårt hotell. Vi hade sedan tidigare preparerat de båda iPadarna med passande ljudsagor, vilket visade sig funka fint. När vi kommit ut ut Hanoi satt båda barnen försjunkna i sagorna och tittade ut genom fönstren på det förbipasserande landskapet.

DSCF6018

Vi var framme i Ha Long vid lunchtid, och hoppade på båten som skulle ta oss ut  genom världsarvet. Det var lite vårkänsla i luften när vi stävade ut. Hela Ha Long bukten består av ca 1500 öar, men det är bara de närmsta man hinner se under en dagstur.

Det blev en stadig lunch på båten vid dukat bord, och en halv timme efter att vi kastat loss var vi ute vid första ön. Man kommer väldigt nära öarna och i de smala passagerna och man förstår att det blivit en riktig turistmagnet.

Första stoppet var ett fiskeläge som låg på pontoner omgivet av stora och små öar. Här kunde hugade turister byta till en mindre båt och åka in bland de små skrymslena runt öarna. Det hanns även med en grotta på en av öarna innan vi begav oss tillbaks till hamnen och den långa bussresan tillbaks till Hanoi.

DSCF6049

Det blev en lyckad dag, om än lite utmanande och krävande. Långa bussresor tar på krafterna. Imorgon blir det nattåg söderut.

© Gemensam 2014