Med guide i kaoset.

Igår bokade vi en guide till att visa oss runt i staden idag. Efter frukost mötte vi upp med henne i hotellets foajé.

DSCF6005

Dagen började med klarblå himmel och fleecetemperaturer. Vi tog oss med taxi till den västra sjön med en pagoda som landmärke. Pagodan stängde för lunch precis när vi anlände, men vi fick en liten promenad längs sjön istället.

DSCF5902

Nästa stopp var etymologiska museet. Byggnaden var av modernt snitt med informativa utställningar om de cirka 50 olika etniska grupper som lever i Vietnam. I museets park fanns ett tiotal hus som var typiska för några av de olika grupperna. Astrid och Sixten uppskattade friluftsmuseet och var inne i de flesta innan hungerns satte in.

Guiden tog med oss till ett matställe där vi blev de enda gästerna eftersom vi kom mitt på eftermiddagen. Nudlar, vårrullar och soppa blev dagens lunchcombo.

Sist på schemat stod böckernas tempel som ligger ganska centralt i staden. Det är en parkliknande anläggning som var skola för härskareliten för nästan tusen år sedan. Nu är den en vallfärdsplats för områdets studenter, och Astrid blev fotograferad tillsammans med nyexaminerade ungdomar.


© Gemensam 2014