Loppmarkanad och gamla kyrkor.

På söndagar är det loppmarknad vid Bahnhof Zoo. Det låg lite regn i luften när vi vandrade in bland stånden. De olika försäljarna hade sina olika specialiteter. Alldeles i början av marknadsområdet hade en man gamla handtag till dörrar och fönster i stora högar. Hans grannes bord var fyllt av kandelabrar. Längre ner i gången kunde man hitta gamla LP-skivor och medaljer.

DSCF2230


Sen var det stadens centrum som stod på tur. Vi kom upp från tunnelbanan på Friedrichstrasse och vandrade i lugn takt ner till Unter den Linden och bort till Brandenburger Tor. Ett kvarter söderut ligger minnesmonumentet från förintelsen. Här går gångarna mellan de stora betongblocken i vågor så att man i mellanåt har höga väggar runt sig och några meter senare block i knähöjd.

DSCF2255

På loppmarknaden.

Efter en fika så orkade vi gå vidare till checkpoint Charlie där agenter och diplomater passerade den välbevakade gränsen under det kalla kriget. På kvällen hämtade vi hem mat från serveringarna på XX-strasse. Dönerkebab och pizzabitar mättade våra magar.

© Gemensam 2019