Danska rutten

Vi har tagit tåget ner till kontinenten flera gånger de senaste åren. Alla gånger utom en har resan gått via Köpenhamn och Hamburg. Den enda gången vi inte åkte här var när vi tog nattåget via Trelleborg och Saznitz. Nattåget var ingen höjdare även om vi fick egen kupé. Man ankom inte till Sasnitz förrän vid midnatt och sen var man i Berlin väldigt tidigt på morgonen. Intge mycket sömn med andra ord.

DSCF2153

Rödby till Puttgarten.

Den här gången reste vi tillsammans med Kati, Elin och Linus. Det är höstlov i skolan och vi bestämde oss för att Berlin var en lagom utflykt. Boende hade vi fixat via AirBnB, en stor lägenhet i Schönberg.

Tåget från Köpenhamn var fullt till sista platsen. Det satt resenärer i gångarna, men vi hade bokade platser runt två av borden. Kati satt med Astrid, Linus och Elin och spelade kort en stor del av resan ner till Hamburg. På färjan över Fehrman Belt var vi uppe på deck med soligt väder och inte så kallt.

DSCF2163

På ett tjeckiskt tåg mellan Hamburg och Berlin.

Av någon anledning så missade vi den färja som tåget skulle med. Det fick följdeffekten att vi kom till Hamburg en halv timme försent. Med biljetterna viftandes så kom vi med ett annat tåg till Berlin. Lite senare och lite långsammare.

Sen var det bara att leta upp rätt station på kartan och trycka ut tunnelbanebiljetter till de två familjerna. En halvtimme senare var vi i Nollendorf och installerade oss i lägenheten. Kvällsmaten intog vi på en italiensk restaurang i närheten av vårt boende.

© Gemensam 2019