Upptäcka Saigon

Vi vaknade utsövda i Saigon, eller Ho Chi Minh City som det numera heter. Det finns ett förslag till stadsrunda i Lonely Planet som vi tänkte testa. Vandringen började i en park dit vi tog taxi. Parken visade sig ligga där den gamla tågstationen legat, och alldeles invid låg en stor inomhusmarknad. Här gick vi och fönstershoppade en bra stund. Det var tätt mellan stånden och barnen blev erbjudna både det ena och det andra i klädväg. Här fanns alla möjliga handelsvaror som kryddor och hushållsartiklar.

DSCF6344

Vi har inte vant oss vid värmen än, så vi tog oss en törstsläckare redan efter första marknaden. Nu gäller det att fylla på med vätska så mycket det går. Barnen dricker inte spontant utan behöver påminnas och mutas. Därför blev det lite västerländsk sötsliskig läsk på ett hotellcafé mitt i smeten.

DSCF6348

Vi hann med en utemarknad, med fruktstånd som inte gick att motstå, samt Saigons högsta hus innan vi var tillbaka på hotellet.

DSCF6367

På hotellets tak finns en pool vid vilken vi spenderade eftermiddagens varmaste timmar. Kvällen avslutades på en fransk restaurang. Kopplingen till Frankrike är inte så krystad som den låter. Vietnam var ett franskt protektorat under en del av 1800- och 1900-talet.

DSCF6384


© Gemensam 2014