Sista natten i Saigon

Så var det dags att summera Vietnam. Som vanligt var det inte som man föreställt sig. Varken bättre eller sämre, bara annorlunda. Man tittar på bilder, läser i böcker och söker på nätet för att skapa sig en uppfattning, men det är först när man är där som alla sinnen får sin beskärda del av upplevelsen. Människorna här är varma och vänliga. Astrid och Sixten blir väl emottagna, och inte sällan omkramade eller klappade på huvudet. Deras ljusa skinn och hår verkar väldigt fascinerande, men att Astrid inte har hål i öronen verkar förbrylla en del. 

Vi landade i landets huvudstad i norr som var sval som en ljummen svensk sommardag och avslutade i söder där det var tropisk värme. Upplägget var kändes bra för acklimatiseringen, för nu ska vi hålla till i södern två veckor till. Det blir ytterligare en huvudstad, lite ö-liv, en stuga uppe bland svala kullar, en mindre stad med kolonialstuk och ett av världens mest kända tempelområden. Vi växlar upp tempot lite, men avstånden är å andra sidan mindre i Kambodja än i Vietnam. Tidsomställningen har vi kommit över, och vi vaknar tidigt nog för att ta vara på dagarna. Anpassningen till 30+ i temperatur tar nog dock ett par dagar till.

DSCF6461

Idag drog vi nytta av storstadens bekvämligheter och bowlade. Astrid ville gå till en lekplats, men gassande sol och hög temperatur gör att risken för överhettning är lite för stor om man ska klättra, springa och gunga. Vi tog en tur förbi stadens katedral på vägen tillbaka till hotellet, och det är strax dags att packa för vidare resa till Kambodja.

DSCN0137

Det blev lite poolhäng på eftermiddagen. Kvällsmaten åt vi på L’usine - en caférestaurang ovanför en konstgalleria på en av stadens shoppinggator. Innan vi gick till rummet för att packa körde vi en omgång fussball i hotellets bistro.




© Gemensam 2014