Sköna sandiga dagar

Så var det dags för vår tredje dag här på ön. Vi har kommit ner i tempo, vilket vi behövde efter att ha rest en hel del. Att här inte finns så mycket att göra är inte enbart av ondo. Havet och hängmattan räcker långt.

Vi bor på en av de få bebodda stränderna. Runt ön finns ytterligare några dussin obebodda stränder som man kan ta sig till sjövägen. Några vägar, bilar eller mopeder finns här inte. Elektricitet alstras av dieselaggregat efter behov, vilket för vår bungalow innebär från halv sex till elva på kvällen. På nätterna är det mörkt här om inte månen är uppe.

Internetuppkoppling finns på de flesta matställen. Det funkade likadant i Sydamerika när vi var där för två år sedan.

De flesta som turistar här är i 20-30 års-åldern. Man bor antingen i bungalows eller på guesthouse i eget rum eller sovsal. Vi har till och med sett något enstaka tält på stranden, vilket förmodligen beror på att vi är här under värsta högsäsongen. Barnfamiljer är det lite ont om, men vi är inte helt ensamma. Man har till och med snickrat ihop några gungor utanför våra bungalows.

Idag fick bli en repris av igår, men för hela familjen. När vi vaknade så var det stiltje, och vi bestämde oss snart för att dra ut på sjön igen. Vi slappade och badade på förmiddagen och hyrde kajaker efter lunch. Tanken var att ta sig längs kusten för att se på nästa strand. Sixten hade dock en stark önskan om att ta sig ut till ön igen, och han fick som han ville. Det blåste bara lite lätt motvind på vägen ut, så det var inte så värst jobbigt att ta sig dit. Vi hittade ett bra ställe att dra upp kajakerna på, och efter en kort banan- och jordnötsfika hoppade Malin, Sixten och Astrid i plurret. Sixten ville visa de fina korallerna för Astrid och Malin.

DSCN0361

Hemfärden gick bra, och vi var i land i god tid innan solnedgången.

© Gemensam 2014