Julafton

Så var det då julafton. Det är inte så att man inte märker det här i Hoi An, även om de flesta här är buddhister. Det är blinkande lampor och granar lite här och var. Man blir önskad god jul från både bofasta och turister.

DSCF6295

Vi hade tänkt oss en lugn dag med lite packning inför morgondagens resa till Saigon. Det blev häng på hotellet fram till lunchtid, då vi testade ett nytt hak från Lonely Planet med västerländskt meny. Lagom mätta flanerade vi runt bland stadens sevärdheter. 

DSCF6298

Det finns en massa gamla väl bevarade samlingslokaler för de handelsresande som bedrev handel i Hoi An för ett antal hundra år sedan. Dessa har bevarats och är nu små museer utspridda i stadens centrum. Några av dem hann vi titta in i innan Astrids vilja tröt, och vi fick titta in om vårt stammisfik för lite sött på vägen tillbaks till hotellet.

DSCF6309

Det blev en filmstund på eftermiddagen för att samla krafter. Barnen verkar bli trötta av alla intryck och att inte vara hemma. Det krävs en hel del föräldraengagemang för att de ska hålla sig på rätt köl med tanke på att vi kuskar runt ganska friskt.

Vi körde julmiddag på en indisk restaurang som vi besökt tidigare och kom i säng ganska tidigt.

© Gemensam 2014